Saturday, 25 August 2012

OHMYENGLISH !!

 haha ! i am fall in with someone ! haha . my new televisyen english teacher ! ohmygucci ! apesallah diani ohsem sangat ? cute kot .

ramai orang kata dia tak hensem ,
tapi bagi aku dia ohsem .
ramai orang kata dia garang ,
tapi hati aku dia pegang .
ramai orang kata dia pelek ,
tapi bagi aku dia baik .

< kayy fine lagu ni takmasukpon !! >

dahla , lepas habiz fever kat zayn malik sekarang fever pulak kat cikgu bi aku ni !  omg . i am totally fall !
first-first kat part dia buat muke comel sebab dia tak faham budak-budak 3 merah cakap bm  , yang dia tulis UDANG-UDANG GELAS . hah ! waktu tu , bapak aa . comell ! pastu setiap kali tengok OHMYENGLISH je , aku . haha , tersengeh-sengeh je . pernah je ade time tu , muke dia full screen , pastu ak sengeh-sengeh , and ayah tanya . kenapa ni ?  senyum kat sape ? ohmygucci , kantoi kat situ !

>mr . Henry Middleton ♥ a.k.a zain saidin !

tu suka , ni sayang pulak ! JIBAM ! haha , dia ni comel je . eh-eh , tangan dia . ketchup ? ketchup sos cili ?
ketchup ? ketchup CHEESE BURGER  ?










# fine , muke dia comel kot , tengok atas tu <3 !


> kayy , gambar ni lah yg buat tykah sengeh-sengeh tu . ahha , kalau dia ni betul-betul jadi cikgu ! ohmygucci . style sebijik macam my beloved english teacher . siape tiru sape aa ni ?



# haish , takpayahlah tayang muka comel . geram . haish !



> kayy , jeles la . dia rapat dengan awek depan dy tu ! k , rambut dia semat ! okey , blah la . jibam comel ! haha , cheese burger.

>mr .ketchup cheese burger <3

> kayy , jibam comel !

#memang tangan dia macam tu ke ? haha , tulah yg jadik comel .


# jibam <3 .





# dia ni dengan jibam ke mr . Henry Middleton ♥ tu ?



                              #whatever lah , dia still comel . what is the big event ?


* okey , 
mr . Henry Middleton ♥ comeyy !! dah !! gilak ! haha , jibam pon comell !! okey . bye . tengah sengeh-sengeh ni .

Friday, 17 August 2012

RAYE !!




iman ape kabar harini ? haha . iman okey je kot .

eh . pejam celek-2 . esk dah nak raye . ikut calendar la . ala calender takpenahsalah kan ? so , hepy eid mubarak . makan banyak-2 sampai meletop perot . taon ni bagik 3 je kad raye . 1-ma . 2- ayah . 3 . special someone ! my e-shock ! pelek kan ? tak de ap-2 kaitan pon nak bagik . heyh ! bia la . janji dy tak tao . RAHSIA pon rahsie la .# tyka bagik senyap-2 without name pengirim . so , dy x tao lah kan ? ahha . comey .

 maen mercun pon maen la . tapi hati-2 taw . nanti hilang tangan , kaki . mate ke ? haha . kalao x boley sangat , maen mecun pop-pop je . haha :PPP .

selamt hari raye ! last gambar nan member kat clas 1 batutah before balek rumah . okey , rindu diorang ketat-2 .
misha  , tyka malek , naza !

balek kampung eh taon ni ? balek bek-bek .tyka tak . macam base la , 1st raye gerenti kat rumah . buat pe ? haha . macam base la . macam base . makan ketupat . rendang . hahah .

dah la . tu je la kot . kayy byep ! next time update lagi . 

HEPY EID MUBARAK !
makan banyak-banyak .
sampai meletop perot .

nak duet raye !

kay byepp !

Monday, 4 June 2012

assalamualaikum . lame kan tak bukak mender niyh . wadoyh-2 ! homeworknya banyak om , tante , kakekk , kakak-2 , adek , cu . folionya ada 3 , m3 nya ada jugak . itu -2 geonya juga belum disentuh , wadoyh ! maseh suci gituu . btw , cuti-2 niyh ayah tyka buzy keje pulak . alahaii , x dapat pegi jejalan sangat . setakan dekat-2 je pun . haish ! BTW , cuti-2 niyh tyka dapat pulak pegi jejalan kt BRASTAGI N MEDAN kat laa , laa , kat INDON . ngek-2 ngok-2 . last time jugak nan member-2 la kan ? pasniyh x jumper dah punyer . sob . sob . sob . going to miss them . omo ! ade aa skit gambar comey-2 ^^ .

# ala , dah x bole jmper MIA dah , nak je tumbok dy .  ^^ \/ !


 
# alahai , comey kan pic tu ? tyka nan qie , btw . suke GILA la kat pic niyh !
   taksiapnikan ? yang ni kat penangkot .



# niyh , tak silap kat toilet kt airport indon tu . op , kamar kecil ! , hek = PP .

# aloo , comey la pic kt bwah niyh . iman , diyana dengan haifaa . buat muke omel je diyana niyh ! haish !
  omell laa , wek korang .





# aha , niyh pulak maciik adlina . adoyaii , comey kan ??


# kat bawah niyh salwa abdul rahman dengan ameer zulkifli a.k.a mamat gedik . hehe .
btw , budak niyh skunk dah tinggi . jeles la !!



 # qie pulak buad muke comey . wadoyh ! comey kot .


# kayy , minah kat bawah niyh comey kan ? :3 , wadoyh ! perasan je .





 # haha , muke comey-2 niyh ^^ , going-to-miss korang  <3




# iman-2 , comey la ^^ . maciik kuning + hitam  . hehe ^^ .


                                               # kayy . dah CILOK cam dslr anis , kite testing-2 la , hehe
                                                             sengal la tyka ni ^^ , wekk !



# ha , omel la pulak niyh . btw , qie buat muke comey . tergode someone . wekk . apesal dengan ATIKAH MALEK tu , GILAK ke ape ? wekk  .



 
# niyh minah 3 orang ni . haifaa . iman dengan diyana . diorang niyh kat smp brastagi . jmper GRACE kat sini , perg comey je . mate bulat warne COKELAT , tergode azim .



 # gule-2 kapas warne putih . haha , sedap kot . nak try ? aaaaa . hmm , amcam ? sedap ?


  # over sudaa , wekk . ape hal la dengan si ATIKAH MALEK tu . GILAK !



 # maciik niyh comey kot . kita panggil dy maciik anak patong . comey kan ??



 # haiyaa , kat malaysia banyak PILOT kacak-2 kan ? kat indon sane jumper pilot . haish ! tue-2 je . takut la pulak diorng nyorok pilot yang hensom+ macho + kacak +ohsem + perg !kat tempat laen . pilot memey banyak yg kacak kan ? .

>dah la tu je la kan ? bosan je . takdepapepown kan ? wekk . cuti-2 gini buang mase on9 je . ^^ <

                                     #  tengs membace . tata ! buhbye ! wekk . ^^

Friday, 30 March 2012

baru je balek from sabda smalam , kayy . memey cuti dy bagi just 3 ari je , but kayy tyka tetap balek ! haha . first thing balek amik cam snap2 ,cam org gile . hasilnya . sumer burok2 . so . mlaz la nk upload kay . haha

omo , i just wanna to be with you + miah . haha . perasanyer ak ni !!!

heyy , miah bulan 3 dh nak abiz dah , bulan bufday tyka dh nk blah dah ! ngekngok . btw , miah comey x bufday cake ni . domo pulak tu  , kayy . tyka memey giler kan domo n angry bird ! really love those !!



HAPPY BIRTHDAY TO YOU , sorry lmbat wish kt public , your bufday is 21 march . tyka wish wak2 31 march , kayy 10 hari lambat . sorry . a big sorry from me . btw . nak adiah ?
meh sini . tyka bagiik kiss kat awOk ! MUAHHH !! nyumm , kan dh dpatt , haha . kayy la comey tuh je adiah
tyka boleyy bagiik , bcoz . awok n saye x saling mengenali pon , tyka ni SS la , omo . bia lh org pnggil tyka SS pown. jnji tyka HAPPY kat sini . buekk !! Nyebok JE nak pnggil org SS , btw . happy bufday to me jgak !!

btw , keputusan pekse up1 baru je kua . haha . marka tykah sngaat terokk ! MALU la nak citer kt sini , nak tao ? chat nan tyka kt fb . nnty tykah bagi tao kayy , haha . <-- terok sngat la .


heyy , now tyka nak citer psai JAM tyka , baru je hilang last week , omo . really miss that watch . agak2 , bile PENCURI tu nk pulangkan balek eh , jap2 . bukan pencurii la . awAk x sengaje nak amik kan ? aWak x sengaje nak pkai kan ? lawa sngat ke jam sy tu awak , sy rase x lawa mne pown . awatlah nk amik2 , awat la nak curik2 , awat lh ank try2 , awat lh x pulangkan balek ? ples , pulangkn lh balek , i really love that watch , i really miss that watch . hope KO faam , jam tu AK syg ketat2 , so pulangkan lh balek sengal ! !! . btw i will not kill you if u pulangkan balek kayy , just pulangkan balek je lh !! okey ? dh tutup citer . buat abiz air mate je mengenangkannyer . xpea , lap balek air mate ni . tengah lap air mate smbil tulis ni , so . arap2 ko faam . i really love YOU watch , need you SO damn much !!

kayy , tutup citer dulu . byeepp ! 

Tuesday, 20 December 2011

curat chinta pling power ^^



PUTUS CINTA?? Ha, bg surat ni kat awek ex korg :D

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurikanostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjah segala kekusutan yang membelit taliperutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan syahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin,kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan.
Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma.

Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Piala Dunia 2022.
Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan akumenghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan.

Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting keruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipashelikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diriini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung didalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu,tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua mesti terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku.

Derita yang kau timpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.
Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera.

Aku bukan McGyver, McDonald's,Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan.

Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?
Yang ikhlas,
kekasihmu..
Copyright@Segala Yg Tercatat Di Atas Adalah Hasil Ciptaan Tyeka Yg Ori